Over Martin Reekers

Martin Reekers (1951) is Master of Learning & Development. Hij heeft jarenlange ervaring als communicatietrainer en heeft opdrachten uitgevoerd bij allerlei soorten organisaties in Nederland, België en Duitsland. Hij ontwikkelt en geeft trainingen in kenniscreatie in teams, coachingsvaardigheden, selectie-interview-technieken, het voeren van competentie-ontwikkelingsgesprekken en loopbaanadvisering. Ook het opzetten van assessment-centers en het trainen van assessoren behoren tot zijn kernactiviteiten.


Martin Reekers: ‘De droom is de motor van ontwikkeling, pragmatisme is de rem. De droom is zo krachtig dat hij mij laat vliegen, de rem geeft me het vermogen af en toe iets van die droom te realiseren. Van een echt mooie droom is het al fantastisch als er 1% van gerealiseerd wordt’.

Naast loopbaancoach, trainer en auteur is Martin Reekers ook cartoonist. Martin: ‘In mijn werk komt het vaak aan op het zien van een nieuw perspectief op de werkelijkheid. Anderen begeleiden bij het ontdekken van nieuwe perspectieven op de werkelijkheid is de essentie van coachen en van trainen. Cartoontekenen werkt ook zo. Door een cartoon te maken ontdek ik zelf nieuwe perspectieven, maar degenen die ze zien ontdekken er nog weer andere perspectieven in. Prachtig! (zie meer loopbaancartoons bij ‘downloads’). Ik illustreer boeken, maar gebruik mijn eigen cartoons ook regelmatig in mijn trainingen. Zij vormen een belangrijk onderdeel van mijn ‘personal brand’.


Ontdek wat een personal brand is en hoe de uwe er uit ziet met behulp van het Personal Brandingspel:

- Het Personal Brandingspel - toelichting (word-document - 50 kb)
- Het Personal Brandingspel - spelbord (pdf - 774 kb)